Thursday, May 24, 2012

crepe paper rosette

assalamualaikum crafters comel! :)

malam kelmarin saya dilanda kebosanan. eh, cemana sempat ada masa nk bosan pulak ni? bukan ada banyak keje ke? hehe.. sambil tengok tv, saya pegang pegang crepe paper yang saya tak tau nak buat ape. dan tetiba teringin pulak buat rosette. sebab haritu masa pergi kedai kraf, ternampak seorang pekerja kedai tu menggulung crepe paper jadik macam bentuk bunga rose untuk dijadikan bunga telur. waktu tu saya sangat segan nak tanya cara dia buat. hehe.. so saya tengok tengok kat pinterest, saya searchkan crepe paper flower. adalah jumpa yang lebih kurang macam kakak kedai tu buat.

jadi malam kelmarin saya pun gunting crepe paper tu dan main main gulung dia sambil tengok tv. hehe.. senang saje, guntingkan crepe paper tu lebih kurang selebar jari telunjuk panjangnya. lipat sedikit bahagian atasnya lebih kurang setengah inci dan akhirnya gululng dan gulung dan gulung sampai habis dan gamkan hujungnya.. (taip macam senaaaaang je kan?) hehe.. pecayalah, memang senang. tapi tak sempat tunjuk tutorial, tak ambik gambar proses, ambik gambar hasilan saje.. hasilnya, camni lah. :)


good day crafters! saya nak sambung mark exam paper sebelum bercuti kaweeeennnn!!!! hehe..

8 comments:

delarocha said...

dalam kebosanan sebenarnya banyak benda berfaedah yg kita dah buat tanpa sedar.

syahirooAhmad said...

santai2 pun cantik pe bunga ni~ ha pasni wat tutorial bergambar.. senang nak blaja~

syafiqakarim said...

cantik juga nih

Cik Yatt said...

lawa...wat la tuto..

inche hlovate said...

rajin nye.. cantikkk

syahirooAhmad said...

kak hani sila hapdet segera!

eLL said...

cuba cek http://intanorazam.blogspot.com/
banyak diy and HB

hani said...

ell | aah, blog beliau mmg salu jadik sumber inspirasi diriku ini. hehe.. tapi dia mantapppp tak blh lawan oh